Training Inspirerend Leider

Zinvol en effectief naar meer teamresultaat
Waarom?

Omdat je als leidinggevende een werkomgeving wil creëren voor je team, waar mensen met plezier initiatief nemen. Waar je teamleden geëngageerd, geïnspireerd – en vooral – menselijk verbonden samen het beste resultaat behalen. Trots op hun werk, kwaliteit voor de klant. Je bent ervan overtuigd dat dit niet kan zonder natuurlijke, zinvolle en effectieve manieren van samenwerken. Je weet dat de grootste successen worden behaald in een omgeving waar aandacht voor persoonlijke energie, haalbare doelen en ambitieuze uitdagingen in evenwicht zijn met elkaar. Je wil hier zelf voor gaan, vanuit het inzicht dat ook jouw medewerkers graag inspirerende voorbeelden volgen. En je zelf zo’n inspirerend voorbeeld wilt zijn...

Voor jou? 

Deze training is voor jou als je wil groeien in het bovenstaande, in je rol en als persoon. Je hebt op je pad als leider al wat hindernissen en successen gekend. Je wil de impact van jezelf en die van je team vergroten, op een zinvolle manier. Niet ten koste van je gezin nog meer uren kloppen. Je kijkt ernaar uit te groeien in je rol als leidinggevende, team lead, manager, R&D lead, delivery manager of welke andere leiding gevende rol dan ook. Groeien als leider, daar zie je voordelen in voor jezelf, je team en je organisatie. 

Wat? 

In interactieve sessies, leer je hoe je je vlag plant en mensen meekrijgt. Hoe je weerstand ombuigt tot motivatie, zonder gebruik te maken van macht. Je verkent en oefent technieken om coachend het beste uit je medewerkers te halen, en hen grenzen te helpen verleggen. Je leert gebruik maken van de diversiteit van je team: verschillende persoonlijkheidsstijlen, talenten en aspiraties zijn niet langer een bron van frustratie, maar een bron van rijkdom. Je creëert een veilige haven van vertrouwen, haalt wijsheid uit de groep.

Je leert impactvoller te communiceren en te organiseren. Je brengt rust in crisismomenten, en geeft op het juiste moment een boost van positieve energie. Je ervaart hoe je gedragen beslissingen kan nemen, focus houden op het doel, en een voortdurende instroom van verwachtingen gebalanceerd onder controle houden. In verbondenheid met je team.

Je vult je rugzak met technieken, je oefent ze op je eigen cases en krijgt een pak achtergrondinformatie en wetenschappelijke inzichten mee. Klaar om ze morgen toe te passen. 

Jouw impact na de training?

Je bent beter in staat je team te leiden, gidsen en faciliteren richting meer waarde-vol teamresultaat. Je vindt evenwicht tussen sturen en ruimte geven, luisteren en richting geven. Je kan een positieve sfeer creëren in je team, zin geven aan werk, opdrachten behapbaar maken. Daardoor maak je mensen weerbaarder in stress situaties, beter bestand tegen de veeleisende en voortdurend veranderende context. Je maakt gebruik van hun diverse vakkennis en persoonlijkheden, om samen optimaal resultaat neer te zetten. Je creëert samen met je team meer impact en positieve invloed op de organisatie en naar de klant.

Inschrijven

Praktisch 

Data: 28-29 September 2023
Locatie:  De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem 

Prijs:
1.190€  voor de 2-daagse training, inclusief training materiaal, ophalen van het station 

160€  overnachting + dinner